LiuLii

Kuka on LiuLii?

Olen toimittaja, valokuvaaja ja viestinnän monitaituri.

Opiskelin Jyväskylän yliopistossa yhteisöviestintää ja Gradialla valokuvausta. Takataskustani löytyykin valokuvaajan erikoisammattitutkinto (lehtikuvaus).

Vapaa-ajalla olen kuusihenkisen perheen arkihuoltaja, urheiluseuran toimihenkilö, koiranulkoiluttaja, lautapelien innokas pelaaja ja kirjojen suurkuluttaja.

Ota yhteyttä: anne@liulii.fi // 040 822 7982

 

 

 
Pidempi turina minusta eli CV

Työurani varrelle on mahtunut monenlaista. Huh! Antoisia vuosia viestinnän ja valokuvauksen parissa, ei voi muuta sanoa. Etuoikeutettu olo.

Olen ollut paikallislehden toimittaja Suur-Keuruussa, Keuruun Pallon kausijulkaisun vastaava päätoimittaja, RuotsinSuomalaisen toimittaja Tukholmassa, maakuntalehti Keskisuomalaisen uutistoimittaja, aluetoimittaja ja verkkotoimittaja, Suomen Voimisteluliiton viestintäpäällikkö, Voimistelu-lehden päätoimittaja sekä suurtapahtumien viestinnän asiantuntija (SunLahti 2013, Joukkuevoimistelun MM-kisat 2017, Gymnaestarada Suomi Turku 2018, Suomen Tennisliiton ja HVS:n järjestämä tenniksen ATP Tour Davis Cup 2018, Helsinki).

Yrittäjänä olen rakentanut kuvapankkeja sekä nettisivut muun muassa Rakennus Vaakunalle ja Pöllövaaralle. Ehkä sykähdyttävin ja syvän vaikutuksen tehnyt työrupeama oli keväällä 2019, kun matkasin Suomen ulkoministeriön apurahan voimin Tansaniaan kuukaudeksi. Matkan aikana rakensin useita eri artikkeleita useisiin julkaisuihin. Vuoden 2020 aikana pääsin rakentamaan useita eri teoksia, joista lisää tämän nettisivun VIESTINTÄ -sivulla. Yritysten historia kiehtoo ja niiden parissa jatkan työskentelyä vuonna 2022.  Myös maakuntalehtien kirkkaimpaan kärkeen kuuluvan sanomalehti Keskisuomalaisen toimittajana saan ilon jatkaa vuonna 2022.

Valokuvaajana olen päässyt hyvin moninaisiin tilanteisiin. Olen kuvannut yksityisille ihmisille sekä lukuisille yrityksille ja tahoille ympäri Suomen. Opiskellessani valokuvausta pääsin kuvaamaan mainoskuvia Viron matkailualan yrityksille yhdessä opiskelutovereideni kanssa. Tästä ponnistuksesta syntyi ihastuttava valokuvanäyttely Katse valoon.   Kameran kanssa olen myös saunonut, erityisesti Heikki K. Lyytisen Terve löyly -teosta kuvittaessani. Teos on saanut kiitosta ja kehuja myös maailman saunayhteisöissä (kurkista täältä ja täältä).

Ja loppuun pieni iloinen tunnelmapalanen elämäni ensimmäisestä selostuskeikasta Sun Lahti -tapahtumasta, olkaa hyvä! Tämä klippi on muistutus minulle itselleni siitä, miten moninaisia työprojekteja matkani varrelle on osunut – ja miten tärkeää on heittäytyä uusiin tilanteisiin (kuten selostajaksi lyhyellä varoajalla).